Maandag, 25 januari 2021 om 16:02

• Laatste update: 16:20

Halil Dervisoglu maakt het seizoen op huurbasis af bij . Vorige week doken op Twitter al foto's op waarop te zien was dat de 21-jarige aanvaller in Istanbul geland was om zijn transfer af te ronden. Maandag heeft de Turkse topclub de komst van Dervisoglu bevestigd.

Er kwamen afgelopen dagen al berichten vanuit Turkije dat Dervisoglu op het punt zou staan om op huurbasis de overstap naar Galatasaray te maken. Nadat de vader van Dervisoglu op Instagram in zijn story een foto deelde waarop zijn zoon in het shirt van Galatasaray geshopt was, werden de speculaties nog eens aangewakkerd. De jeugdinternational van Turkije heeft zijn overgang naar de huidige nummer twee van de Süper Lig afgerond.

Welcome to Galatasaray! ?? ?? pic.twitter.com/zJZb2zLSzO

Dervisoglu was in de eerste helft van dit seizoen nog door Brentford verhuurd aan FC Twente, maar daar kwam hij in tien wedstrijden niet tot doelpunten en assists en moest hij het geregeld stellen met een plek op de reservebank. Er werd besloten om de huurperiode voortijdig te beëindigen, waardoor de aanvaller terugkeerde naar Brentford. De Engelse club nam hem in januari 2020 voor drie miljoen euro over van Sparta Rotterdam. Dervisoglu speelde negen wedstrijden voor Brentford en heeft nog een contract tot medio 2024.

Galatasaray was dringend op zoek naar een nieuwe spits, nadat Radamel Falcao een blessure heeft opgelopen. Voordat Dervisoglu naar Brentford vertrok, werd hij al gelinkt aan Galatasaray, en Fenerbahçe. “Het streelt me wel, zeker als Turkse voetballer”, zei Dervisoglu in maart 2019 in gesprek met Voetbalzone. “Als kind heb ik heel veel naar die topwedstrijden gekeken, dus dan is het mooi om zoiets te horen. Ook voor mijn familie in Turkije. Natuurlijk droom je van dat soort clubs.”


VIAVoetbalzone.nl