RSC Anderlecht blijft zijn kern verder afslanken, zo werd maandag nog tijdelijk afscheid genomen van Ognjen Vranjes (Charleroi) en Bubaccar Sanneh (Aarhus). De volgende vertrekker zou wel eens Zakaria Bakkali kunnen worden. De flankaanvaller zou volgens Le Soir goed op weg zijn naar het Nederlandse Sparta Rotterdam.

Bij het Algemeen Dagblad nam men alvast contact op met de huidige nummer 10 in de Eredivisie om te polsen naar de eventuele komst van Bakkali. Daar staat men open voor een transfer. Tenminste als het niets hoeft te kosten. “Wij zijn heel duidelijk. We hebben geen geld om spelers te halen. Dat is alleen het geval mocht Abdou Harroui onverhoopt vertrekken. Bakkali is van harte welkom. Maar alleen als hij niks kost”, stelt technisch directeur Henk van Stee.

Indien Anderlecht hem laat gaan, zal dat dus vooral zijn zodat hij zich in de kijker kan spelen met oog op een eventuele zomertransfer. Bij Sparta zou hij alvast onder de vleugels van coach Henk Fraser terecht komen. Die werkte destijds bij PSV nauw samen met Bakkali en had naar verluidt al contact met de flankaanvaller. De trainer zou alvast opnieuw met hem in zee willen gaan als een financieel akkoord wordt gevonden én zijn fysieke testen naar behoren zijn.


VIAVoetbalnieuws.be