De Belgische topclubs mogen een terugkeer van oud-smaakmaker Henry Onyekuru richting ons land definitief vergeten. De Nigeriaanse flankaanvaller van AS Monaco zal het seizoen namelijk afwerken in Turkije. 

Op de officiële webstek van AS Monaco raakte bekend dat Henry Onyekuru voor de rest van het seizoen verhuurd wordt aan . Bij de Turkse topclub moet – de door blessures geplaagde – Nigeriaan zijn carrière proberen te herlanceren. De 23-jarige Onyekuru was in het verleden actief bij KAS Eupen en RSC Anderlecht. Talrijke blessures stonden de ontwikkeling van de talentvolle flankspeler echter telkens in de weg. 

De voorbije weken werd Onyekuru ook nadrukkelijk in verband gebracht met een terugkeer naar ons land. Zo zou hij in beeld zijn geweest bij Anderlecht, , Antwerp en KAA Gent. 

UPDATE 27/01
Maandag geraakte de nieuwe uitleenbeurt van Henry Onyekuru aan Galatasaray bekend. Zijn tweede periode bij de Turkse topclub. Volgens de geruchten kon de Nigeriaan ook een terugkeer naar België maken. Dat bevestigt nu ook zijn makelaar William D’Avila.

Tegenover de Turkse pers was die namelijk duidelijk: “Rennes, Anderlecht, Augsburg,  én Fenerbahce deden ook een bod op Onyekuru.” Bij deze is het dus duidelijk dat Anderlecht naast een transfer greep voor zijn ex-speler, die tijdens zijn uitleenbeurt in het seizoen 2017/18 toch danig wist te imponeren.

Toen tekende hij namelijk voor negen doelpunten in 19 wedstrijden. Eerder flitste Onyekuru ook al bij Eupen, met 22 doelpunten in het seizoen 2016/17.  Paars-Wit toonde nu dus terug interesse, maar over AA Gent, Antwerp en Club Brugge repte zijn manager D’Avila met geen woord. Daaruit lijken we dan ook te mogen concluderen dat zij geen interesse vertoonden, of die alleszins niet concreet was. 


VIAVoetbalnieuws.be