maakt plaats in de kleedkamer, want na Michael Krmencik, Siebe Schrijvers en Krépin Diatta is ook Emmanuel Dennis op weg naar de uitgang. Rest natuurlijk nog de situatie van Simon Deli, die sinds de komst van Stefano Denswil helemaal op een zijspoor is beland. 

De 29-jarige Ivoriaan dolf centraal achterin reeds eerder het onderspit tegen het duo Odilon Kossounou en Brandon Mechele, maar is nu zelfs zijn plaats op de bank kwijt. In de topper tegen KRC Genk zat de linkspoot immers voor de derde keer op rij in de tribune. Blauw-Zwart werkt dan ook aan een oplossing, die oorspronkelijk vanuit Turkije leek te komen. Daar wordt Deli namelijk al een tijdje gelinkt aan Fenerbahçe. Toch ligt zijn toekomst mogelijk elders, want volgens Foot Mercato staat de verdediger op de radar bij Saint-Étienne. 

Het nummer 16 uit de Ligue 1 zou hem echter slechts tot het einde van het seizoen willen huren, waarbij de gesprekken omtrent zulk een uitleenbeurt naar verluidt zelfs reeds opgestart werden. Een ietwat vreemde wending, vermits Club zelf allicht de voorkeur geeft aan definitief vertrek. Per slot van rekening is Deli niet alleen al 29, zijn contract loopt midden 2022 af. Als de landskampioen nog iets voor hem wil vangen, begint de tijd dus te dringen. Foot Mercato bevestigt trouwens verder nog dat een aantal Turkse clubs op de loer liggen. 

UPDATE 27/01

Ook But bevestigt nu dat Saint-Etienne doordrukt voor de komst van Deli. Ze zouden zelfs al bijna een akkoord hebben met Club over een uitleenbeurt zonder aankoopoptie, nadat de onderhandelingen de voorbije uren opgedreven werden. Alleen zou Deli zelf roet in het eten kunnen gooien, want Het Laatste Nieuws schrijft dat de verdediger voorlopig bedankt voor de interesse van de Franse club. Aangezien het bod van Fenerbahçe ook nog steeds ontoereikend is, zouden ze in Brugge zo weleens met een impasse kunnen zitten.


VIAVoetbalnieuws.be