RSC Anderlecht blijft zijn kern verder afslanken, zo werd maandag nog tijdelijk afscheid genomen van Ognjen Vranjes (Charleroi) en Bubaccar Sanneh (Aarhus). De volgende vertrekker zou wel eens Zakaria Bakkali kunnen worden. De flankaanvaller zou volgens Le Soir goed op weg zijn naar het Nederlandse Sparta Rotterdam.

Bij het Algemeen Dagblad nam men alvast contact op met de huidige nummer 10 in de Eredivisie om te polsen naar de eventuele komst van Bakkali. Daar staat men open voor een transfer. Tenminste als het niets hoeft te kosten. “Wij zijn heel duidelijk. We hebben geen geld om spelers te halen. Dat is alleen het geval mocht Abdou Harroui onverhoopt vertrekken. Bakkali is van harte welkom. Maar alleen als hij niks kost”, stelt technisch directeur Henk van Stee.

UPDATE 28/01
Een transferdeal omtrent Bakkali lijkt nog niet meteen voor morgen. In aanloop van het duel tussen Sparta Rotterdam en FC Twente, werd Van Stee donderdagavond nog eens gepolst naar een stand van zaken. “Bakkali is ons inderdaad aangeboden. De vraag is hoe goed hij nog is? Van Anderlecht hebben we in ieder geval nog niets gehoord”, klonk het bij Rijnmond Sport.

Coach Henk Fraser, die eerder al bij PSV samenwerkte met de aanvaller, staat alvast open voor zijn komst. “Ik heb het er nog niet met het bestuur over gehad. Maar iedereen weet hoe ik over Zakaria denk. Ik vind het een uitstekende speler, maar we moeten wel weten hoe hij ervoor staat. En er zijn nog andere factoren die een invloed hebben”, aldus Fraser bij ESPN.


VIAVoetbalnieuws.be