AA Gent heeft zich deze transferperiode al versterkt met aanvaller Yonas Malede, terwijl aan uitgaande zijde er een oplossing gevonden werd voor Eric Smith en Jordan Botaka. Verder lijken we niet al te veel beweging te moeten verwachten in de Ghelamco Arena, al zou Roman Bezus mogelijk nog kunnen vertrekken.

De Oekraïner lijkt niet meteen voor te komen in de plannen van Hein Vanhaezebrouck, want hij komt de laatste tijd amper nog aan de bak. Zijn laatste speelminuten dateren al van de nederlaag in Kortrijk op tweede kerstdag, de laatste weken moet hij zelfs regelmatig vrede nemen met een plaats in de tribune. Volgens Het Nieuwsblad kan hij naar Anorthosis Famagusta.

Bezus zou zelf echter niet staan te springen voor een transfer naar Cyprus, al kan zijn situatie in Gent hem misschien nog op andere gedachten brengen. Bezus speelt sinds januari 2019 voor de Buffalo's, maar kon er nooit een basisplaats afdwingen. Dit seizoen kwam hij tot dusver negentien keer in actie, maar daarin leverde hij nog geen enkel doelpunt of assist af.

UPDATE 29/01

Het lijkt er inderdaad op dat Roman Bezus één van de volgende dagen AA Gent zal verlaten. De middenvelder zou echter niet naar Anorthosis trekken, maar wel naar Ankaragücü. De Turken zouden al een persoonlijk akkoord hebben met Bezus en ook dicht bij een overeenkomst met Gent staan voor een uitleenbeurt met aankoopoptie. Dat meldt Het Nieuwsblad. De 30-jarige zal in Turkije aan de zijde van Jonathan Bolingi (Antwerp) en Joseph Paintsil (Genk) moeten strijden voor het behoud.


VIAVoetbalnieuws.be