RSC Anderlecht werd deze maand al aan een pak spelers gelinkt. Op het middenveld haalde Peter Verbeke Majeed Ashimeru, maar Vincent Kompany kan nog niet op hem rekenen. Er was nog een andere piste.

Youssef Ndaiyishiye van Malatyaspor was ook een optie. “We spraken al twee keer met over een transfer. We deden een tegenbod en we wachten nu af. Bordeaux, Cadiz en Anderlecht hebben ook interesse in hem”, zei CEO Adil Gevrek aan Turkse media. Anderlecht is echter geen kandidaat meer, want ze hebben hun ingaand huiswerk klaar.

Verbeke klopte zichzelf op de borst met de gedane transfers, maar het is een feit dat Majeed Ashimeru, Abdoulay Diaby en Jacob Bruun Larsen op een zijspoor zaten bij RB Salzburg, Getafe en Hoffenheim. Zij speelden maanden amper en daardoor zal Kompany nog weken moeten wachten vooraleer ze echt topfit zullen zijn. Tijd die de coach van RSCA echter niet heeft… Het valt dus af te wachten of de wintermercato van RSCA dus wel zo een succes zal gaan zijn en niet hetzelfde resultaat zal opleveren als de voorgaande jaren…


VIAVoetbalnieuws.be