Het is intussen een week geleden dat afscheid nam van Krépin Diatta, in wiens kielzog intussen ook Emmanuel Dennis andere oorden opzocht. In aanloop naar de transferdeadline staat een nieuwe flankaanvaller dan ook met stip op één op het Blauw-Zwarte verlanglijstje, maar op een doorbraak blijft het voorlopig wachten. Aan vermeende targets nochtans geen gebrek.

De geruchtenmolen draait immers op volle toeren, waarbij momenteel een vijftal namen de ronde doen. Nieuw in het lijstje is Jeremy Antonisse, een 18-jarige Nederlander die vooral uitkomt bij het tweede elftal van PSV. Het Nieuwsblad stelt dat hij ook in Jan Breydel in eerste instantie als een potentiële aanwinst voor Club NXT wordt aanzien. Dat is niet het geval bij zijn leeftijdsgenoot Christos Tzolis, voor wie Club volgens dezelfde krant nog steeds niet uit de running is. Nochtans kondigde zijn huidige werkgever PAOK Saloniki recent nog aan dat het toptalent, die een slordige 10 miljoen moet kosten, niet te koop staat.

Het Laatste Nieuws schuift met Facundo Pellistri en Jaden Philogene-Bidace dan weer twee andere tieners naar voren, allebei aan de slag in de Premier League. Het is te zeggen: bij de B-elftallen van Manchester United en Aston Villa. Pellistri, naar verluidt enkel haalbaar op huurbasis, zou zelf wel de voorkeur geven aan het Spaanse Alavés. Philippe Clement en co proberen hem volgens HLN echter nog op andere gedachten te brengen, terwijl het ook Philogene-Bidace tracht te overtuigen om zijn aflopend contract in Birmingham niet te verlengen. Vandaag zit hij er alleszins niet in de wedstrijdselectie. Een teken aan de wand?

Tot slot bevestigen diverse Belgische media, waaronder La Dernière Heure, het bericht uit de Turkse pers dat Nabil Dirar op weg terug is naar de landskampioen. Daar zou de 34-jarige ex-speler, die mag vertrekken bij Fenerbahçe en in het verleden goed was voor 19 doelpunten en 45 assists in Brugse loondienst, gratis de rangen komen versterken. Dirar wordt wel eerder beschouwd als een versterking in de breedte, die tevens rechts achterin als doublure van Clinton Mata kan dienen. Zijn dossier staat wellicht dus los van bovenstaande targets, wat niet wegneemt dat Vincent Mannaert voor maandagnacht een stevige knoop moet doorhakken.


VIAVoetbalnieuws.be