zocht afgelopen zomer naar een scorende spits. Bas Dost losweken lukte toen nog niet en de landskampioen ging bij Aston Villa polsen naar Ally Samatta. Die transfer ging ook niet door, bij Het Belang van Limburg verklaart hij ook waarom.

De aanvaller mocht weg van de Engelse club, maar laat in Het Belang van Limburg weten dat hij een transfer naar Club Brugge niet zag zitten omdat hij dat niet netjes zou vinden tegenover de fans van KRC Genk, waar hij jarenlang furore maakte. Ook al zou hij er met Philippe Clement een ex-trainer van hem tegen het lijf lopen. Hij wou Samatta er zeer graag bij.

De aanvaller verliet Aston Villa en trok op huurbasis naar Fenerbahçe. Mede door blessureleed kon de aanvaller zich er nog niet volledig doorzetten. Tot op heden staat de teller in Turkije op 5 goals en 0 assists 15 wedstrijden. De Turken hebben ook een verplichte aankoopoptie van 6 miljoen euro. Aston Villa haalde hem nog voor 10 miljoen euro weg bij Racing Genk.


VIAVoetbalnieuws.be