Ver achter het autoritaire strijden Antwerp en KRC Genk momenteel om de titel van best of the rest. Al wil dat blijkbaar niet zeggen dat onderlinge transfers uit den boze zijn. Zo maakt Simen Jukleröd na dit seizoen transfervrij de overstap van De Bosuil naar de Luminus Arena, waar hij maandag aanwezig was om de laatste details af te ronden.

Antwerp ziet zo komende zomer alweer een potentiële titularis gratis de deur uitwandelen, al dolf de linksachter de laatste tijd vaak het onderspit tegen Jordan Lukaku. Toch beleefde Jukleröd de voorbije 2,5 jaar enkele sterke periodes bij de Great Old, met onder meer een glansprestatie in de bekerzege tegen Club Brugge. Bovendien wordt de marktwaarde van de 26-jarige Noor volgens Transfermarkt.com toch op 2,5 miljoen geschat. In plaats daarvan vangt het stamnummer één dus niks voor Jukleröd, nadat het ook vorige zomer al een halve ploeg gratis liet vertrekken.

Ondanks de stappen die Antwerp onder Luciano D'Onofrio en co zette richting een stabiele topclub, blijft eens stevig cashen op een sterkhouder voorlopig op die manier uit. Zo staat het uitgaand record op de Bosuil nog altijd op naam van Karel D'Haene, die in 2003 (!) voor 2,5 miljoen richting Trabzonspor trok. De hoop is wel dat iemand als Aurélio Buta meer opbrengt, net zoals woelwater Didier Lamkel Zé uiteraard. Toch zijn de Antwerpse fans zoals verwacht niet te spreken over het laatste nieuwtje. Volgens hen doet het bestuur Genk, een rechtstreekse concurrent, immers een groot plezier.


VIAVoetbalnieuws.be