Simon Deli is de voorbije weken helemaal uit beeld verdwenen bij . De verdediger was vorig seizoen nog een sterkhouder, maar haalt nu amper nog de wedstrijdselectie en lijkt na de terugkeer van Stefano Denswil alleen maar verder weggezakt te zijn in de pikorde. De hele maand leek er dan ook een transfer in de maak te zijn, maar die kwam er nog niet.

Deli werd de voorbije weken al gelinkt aan Fenerbahçe en Saint-Etienne, maar zij slaagden er niet in om én Club én Deli te overtuigen. Maar op de laatste dag van de transferperiode lijkt er alsnog een oplossing uit de bus te komen voor de Ivoriaan. Hij lijkt immers op weg om terug te keren naar Slavia Praag, de ploeg waar Club hem in 2019 wegplukte.

Trainer Jindrich Trpisovsky sprak zich zondag al uit over een terugkeer. “Het is logisch voor beide partijen. Hij heeft een groot verlangen getoond om terug te keren”, verklaarde hij. Bovendien tweette Jaroslav Tvrdik, de voorzitter van Slavia, zondagavond ook nog eens de slagzin van Deli: “Born to shine”. Daarmee lijkt hij alvast een terugkeer van de 29-jarige aan te kondigen…

UPDATE 01/02
Zondagavond kwamen de hints dat Simon Deli zou terugkeren naar zijn ex-club Slavia Praag, en die transfer wordt vandaag ook daadwerkelijk afgerond. Dat weet Het Laatste Nieuws te melden. De Ivoriaanse verdediger van Club zal het resterende seizoen afwerken in Tsjechië op huurbasis. Op het eerste zicht werd er geen aankoopoptie opgenomen.

Met zijn transfer wordt Deli al de derde grote naam die Club zal verlaten tijdens deze wintermercato. Diatta en Dennis – vorig seizoen nog allemaal sterkhouders – zijn reeds vertrokken. Diatta bleef ook dit seizoen op niveau, maar dat kan niet worden gezegd van Dennis en Deli. Daarnaast werden ook Krmencik en Schrijvers van de hand gedaan, maar zij vonden echter nooit helemaal hun weg in Jan Breydel.


VIAVoetbalnieuws.be