RSC Anderlecht deed drie ingaande transfers. Zij werden allen gehuurd en kwamen met zeer weinig ritme naar de Brusselaars. Over één aanwinst zijn er de nodige twijfels.

“Ze werken nu toch via data en statistieken, maar op basis van wat is iemand als Abdoulay Diaby gehaald? Heb je hem zien invallen tegen AA Gent? Hij raakte twee ballen. Ze hopen op de Diaby van , maar wat heeft hij sindsdien nog gepresteerd? Hoeveel keer scoorde hij in Turkije en Portugal?”, aldus Arnar Vidarsson aan Extra Time.

Diaby speelde dit seizoen enkele maanden voor Getafe, waar hij 17 minuten mocht spelen. De coach van de Spaanse club gaf begin januari de reden mee: ‘niet goed genoeg’. Vorig seizoen werd Diaby uitgeleend aan Besiktas. Balans: 5 goals in 31 wedstrijden, waarvan 22 in de basis. Bij Sporting CP, dat Diaby had overgenomen van Club, werd de aanvaller ook gewogen en te licht bevonden: 31 competitiewedstrijden en 2 goals. De balans sinds zijn vertrek: 63 competitiewedstrijden en 7 doelpunten. Turkije en Portugal staan nochtans niet bekend als de grootste voetballanden.

Diaby zal de komende weken vooral ritme moeten opdoen en zo weer zijn oude niveau proberen te halen. Tegen Club Luik komt hij alvast niet in actie.


VIAVoetbalnieuws.be