Maandagavond was Arnar Vidarsson te gast in Extra Time. De bondscoach van IJsland was bijzonder hard voor Abdoulay Diaby, de aanvaller van RSC Anderlecht werd op de korrel genomen door Vidarsson.

Diaby werd in de wintermercato binnen gehaald om voor doelpunten te zorgen in het Lottopark. Tot nog toe kende de voormalige speler van nog geen succes en plezier aan zijn terugkeer.
“Ze werken nu toch via data en statistieken, maar op basis van wat is iemand als Abdoulay Diaby gehaald? Heb je hem zien invallen tegen AA Gent? Hij raakte twee ballen. Ze hopen op de Diaby van Club Brugge, maar wat heeft hij sindsdien nog gepresteerd? Hoeveel keer scoorde hij in Turkije en Portugal?”, aldus Arnar Vidarsson aan Extra Time. 
Diaby speelde dit seizoen enkele maanden voor Getafe, waar hij 17 minuten mocht spelen. De coach van de Spaanse club gaf begin januari de reden mee: ‘niet goed genoeg’. Vorig seizoen werd Diaby uitgeleend aan Besiktas. Balans: 5 goals in 31 wedstrijden, waarvan 22 in de basis. Bij Sporting CP, dat Diaby had overgenomen van Club, werd de aanvaller ook gewogen en te licht bevonden: 31 competitiewedstrijden en 2 goals. De balans sinds zijn vertrek: 63 competitiewedstrijden en 7 doelpunten. Turkije en Portugal staan nochtans niet bekend als de grootste voetballanden. 


VIAVoetbalprimeur.be
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments