Edmilson Junior wordt al een tijdje in verband gebracht met een terugkeer naar de Belgische velden. Tegenover Het Belang van Limburg laat de aanvaller zich uit over de interesse van , Antwerp en Standard Luik.

In de zomer werden Antwerp en Club Brugge nadrukkelijk in verband gebracht met Edmilson. “Elke mercato heb je geruchten. Dat beperkt zich niet tot België, ook in Turkije of Spanje werd ik genoemd. Dat is positief. Het wil zeggen dat ik in Qatar nog wordt opgemerkt en ze me niet vergeten zijn.”

Club Brugge ging nog een stapje verder. “Dat klopt, daar speelde wel iets. Ik heb met de clubleiding gesproken en met hun coach, Philippe Clement, die me graag wilde hebben. Ach, het raakte niet rond. Dennis of Diatta moest eerst vertrekken en die zijn toen gebleven.”
“Ik had graag gespeeld, maar geen probleem. Zo gaat dat. Ik verlengde mijn contract bij Al-Duhail en kreeg al snel door dat ik daarmee de juiste keuze had gemaakt. Met name omdat men hier veel beter is omgegaan met de coronacrisis. We hebben op dit moment minder beperkingen dan in België.”
Standard Een jaar geleden kon Edmilson ook naar ex-club Standard verkassen. “Klopt ook. Het ging over een verhuur. Ik sprak toen met Michel Preud’homme en Bruno Venanzi. Ik was graag teruggekeerd, maar dat ging toen niet door omdat een ploeggenoot (ex-Eupen-aanvaller Youssef Msakni, red.) zich blesseerde en ik niet meer weg mocht.”
“Hoeveel berichten ik toen wel niet van Standard-supporters heb gekregen! Later ook van die van Club Brugge trouwens. Zelfs Anderlecht-fans stuurden me van alles toen mijn naam daar werd genoemd, maar wat dat betreft garandeer ik: enkel en alleen geruchten”, aldus Edmilson.


VIAVoetbalprimeur.be