Ronald Koeman hoopt dat Lionel nog lang bij blijft voetballen. De Argentijnse superster heeft nog een contract voor een half jaar en zou dus in de zomer kunnen vertrekken uit Catalonië.

Er wordt veel gespeculeerd over de toekomstige bestemming van Messi, die zelf te kennen heeft gegeven pas na dit seizoen te willen beslissen. Koeman probeert de Argentijn in ieder geval voor Barcelona te behouden. “Ik wil hem het gevoel geven dat hij hier goede dingen doet”, laat de trainer weten op een persconferentie, opgetekend door El Mundo Deportivo. “Leo voegt veel toe aan dit team en we hebben hem nodig.”

Of Koeman vertrouwen heeft dat Messi zal bijtekenen in Camp Nou, laat hij in het midden. “Er is maar één persoon die daar iets over kan zeggen en dat is Messi zelf. Ik hoop dat hij hier nog vele jaren wil blijven. Hij is erop gebrand om ons te helpen en stopt daar veel energie in, maar zijn toekomst ligt in zijn eigen handen.”
Barcelona werkt toe naar de competitiewedstrijd van zondagavond, wanneer het op bezoek gaat bij Real Betis. Messi is dan uiteraard van de partij.


VIAVoetbalprimeur.be