Noa Lang kende een meer dan behoorlijke eerste helft van het seizoen, maar sinds de jaarwissel staat er helemaal geen maat meer op de smaakmaker van . Zo was hij zaterdag tegen Waasland-Beveren weer goed voor twee fraaie doelpunten. Ook in Nederland kijkt men inmiddels met open mond naar de prestaties van de 21-jarige.

Lang had in de Eredivisie al flitsen van zijn kunnen laten zien, maar dat hij constant op zo'n niveau zou kunnen presteren hadden ook onze noorderburen niet verwacht. In de Nederlandse pers reageerde men dan ook lovend op zijn exploot op de Freethiel. “Club Brugge-sensatie Noa Lang doet opnieuw monden openvallen in België”, kopt men bij Algemeen Dagblad. “Niet te stoppen: Lang steelt de show op Hollandse avond Club Brugge”, klinkt het dan weer bij Voetbal International. “Of het in maart al zover is valt te bezien, maar bondscoach Frank de Boer zal de verrichtingen in Brugge ongetwijfeld in de gaten houden.”

Bij De Telegraaf gaat de lofzang gewoon verder. “Er lijkt geen maat te staan op Lang, die zich in België als een vis in het water voelt. Al in de twaalfde minuut schoot Lang zijn ploeg op voorsprong. En uit een counter besliste de Nederlander het duel en liet hij zien wie momenteel de grote man bij Brugge is.” En ook de NOS denkt tot slot al aan de nationale ploeg. “De vraag is volgens de Belgen niet óf Lang deze zomer op een EK gaat schitteren, maar op wélk EK. Gezien zijn leeftijd kan hij immers ook nog met Jong Oranje deelnemen aan de Europese eindronde. Maar gezien zijn speelstijl zou de met Dries Mertens vergeleken Lang dus ook niet misstaan in het grote Oranje.”


VIAVoetbalnieuws.be
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments