Noa Lang heeft zich de laatste weken opgeworpen tot dé sensatie op de Belgische velden. De aanvaller kroont zich week na week tot grote uitblinker bij , waar hij dit seizoen al goed was voor 11 goals en 7 assists in 18 competitiewedstrijden. De vraag is dan ook hoe lang hij nog te bewonderen zal zijn in het blauw-zwarte shirt.

Want de goede prestaties van de Nederlander zullen ongetwijfeld ook in het buitenland niet onopgemerkt voorbij zijn gegaan. Er zouden alvast regelmatig scouts opduiken om hem aan het werk te zien. Maar indien het tot een transfer komt, zal Club Brugge wel boter bij de vis willen. Bij het Nederlandse Algemeen Dagblad maakt men zelfs gewag van een prijskaartje van liefst 30 miljoen euro. Dat zou van hem meteen de duurste uitgaande transfer ooit maken in de Jupiler Pro League.

Een gigantisch bedrag dus, maar ook in corona-tijden blijkt dit niet uitgesloten. Afgelopen zomer namen RSC Anderlecht en AA Gent bijvoorbeeld afscheid van Jérémy Doku en Jonathan David. Zij trokken allebei naar de Ligue 1 voor een som tussen de 25 en 30 miljoen euro. En in de voorbije mercato ving Blauw-Zwart zelf nog een slordige 20 miljoen euro van AS Monaco voor Krépin Diatta. Als straks ploegen uit kapitaalkrachtigere competities dan de Franse zich melden, zou de 21-jarige Lang dus zomaar het transferrecord van de tabellen kunnen vegen.


VIAVoetbalnieuws.be
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments