De wintermercato mag dan wel voorbij zijn, er raakt wel nog heel wat informatie bekend over de transfers die in januari plaatsvonden. Daarnaast beginnen een aantal clubs zich ook al voor te bereiden op de zomer. Al dat transfernieuws bundelt VoetbalNIeuws dagelijks om 12u in het TRANSFERUURTJE.

JUPILER PRO LEAGUE
Noa Lang is de laatste weken uitstekend bezig en heeft zich opgeworpen tot één van de grote sensaties in de Jupiler Pro League. Iets wat ongetwijfeld ook niet in het buitenland onopgemerkt gebleven is. Maar indien het tot een transfer komt, zal wel boter bij de vis willen. Bij het Nederlandse Algemeen Dagblad maakt men zelfs gewag van een prijskaartje van liefst 30 miljoen euro. Dat zou van hem meteen de duurste uitgaande transfer ooit maken in de Jupiler Pro League.

De jaarrekening van RSC Anderlecht is bekend geraakt en daaruit blijkt dat de recordkampioen in het voorbije seizoen opnieuw een recordverlies heeft geleden. Volgens financieel journalist Dries Bervoet zal RSCA komende zomer dan ook enkele talenten moeten verkopen om het hoofd boven water te houden. “Het enige wat Anderlecht nu heel snel uit die put kan trekken, is hun jong talent verkopen naar het voorbeeld van Jérémy Doku voor 20 tot 30 miljoen euro”, vertelde hij tegenover De Tribune.

STVV heeft maandag nog een speler laten vertrekken. Keito Nakamura vertrekt nadat het Japanse Club Gamba Osaka zijn huurbeurt stopzette. De middenvelder gaat nu aan de slag bij het Oostenrijkse FC Junior OÖ. “De 20-jarige kwam in juli 2020 bij STVV na een goed seizoen in de Ere-Divisie. Hij speelde dit seizoen 5 wedstrijden en scoorde 1 doelpunt”, maakten de Kanaries bekend.

BUITENLAND
De interesse van in Romelu Lukaku lijkt alsmaar serieuzer genomen te moeten worden, want ook het doorgaans betrouwbare The Athletic meldt nu dat de Rode Duivel op het lijstje van City om Sergio Agüero te vervangen. Pep Guardiola zou alvast doordrukken voor zijn komst. Lukaku is wel niet de enige naam die ze bij City in overweging nemen. Ook Danny Ings (Southampton) zou nog in beeld zijn. Bovendien wil Internazionale hem niet zomaar laten gaan. Transfergoeroe Fabrizio Romano maakt zelfs gewag van een prijskaartje tegen de 100 miljoen euro aan.

werd vorige week gelinkt aan een overgang naar , maar op een transfer naar De Oude Dame moet de Rode Duivel toch niet rekenen. Dat meldt AS. Zo stelt het Spaanse medium, net als Calciomercato, dat Juve geen interesse toont in een mogelijke transfer voor de speler van Real Madrid. Hazard revalideert momenteel van een nieuwe blessure – ditmaal een spierscheur in de quadriceps. Mede door die vele blessures wordt zijn toekomst in Madrid in vraag gesteld.

Paolo Maldini is momenteel als directeur aan de slag voor zijn grote liefde AC Milan. In die functie is hij nu op zoek naar defensieve versterking voor volgend seizoen. Bij zijn zoektocht is de Italiaan naar verluidt uitgekomen in Nederland, bij Feyenoord-steunpilaar Marcos Senesi. De Argentijn wordt al langer aan Serie A-grootmacht AS Roma gelinkt, maar nu zou dus ook Milan op de markt zijn voor hem. In Rotterdam hoopt men bijna 35 miljoen euro voor hem te kunnen vangen, al lijkt dat ietwat te hoog gegrepen.

Volgens de Spaanse website Fichajes is Liverpool opnieuw in de race voor Memphis Depay. De titelverdediger van maakt een moeizame fase door en zou zich realiseren dat er mogelijk vers bloed nodig is in de selectie. De naam van Memphis zou opnieuw in het vizier zijn gekomen. Zijn contract bij Olympique Lyon loopt na het seizoen af en daardoor is hij prima haalbaar voor Liverpool.


VIAVoetbalnieuws.be
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments