André Onana mag liefst twaalf maanden lang niet voor uitkomen wegens het overtreden van de dopingregels en volgens de Turkse media willen de Amsterdammers daarom een nieuwe keeper aantrekken. Altay Bayindir zou hét doelwit van de nummer één van de Eredivisie zijn.

Het betreft de eerste doelman van Fenerbahçe, die het al een tijdje uitstekend doet in de Süper Lig. De 22-jarige Turk heeft naar verluidt indruk gemaakt op de scouts van Ajax, dat van plan zou zijn om aan het einde van het lopende voetbalseizoen een officieel bod uit te brengen op zijn target.

Wat wel duidelijk is, is dat er flink betaald zal moeten worden voor Bayindir. De transferwaarde van de keeper wordt namelijk geschat op 11 miljoen euro, maar daarmee zal Fenerbahçe vermoedelijk geen genoegen nemen. Voordeel voor directeur voetbalzaken Marc Overmars is wel dat de Turken met de nodige financiële problemen kampen.

Het is geen zekerheidje dat de goalie ook daadwerkelijk naar de Johan Cruijff ArenA verhuist, want ook Tottenham Hotspur, Schalke 04 én Lille OSC azen op zijn handtekening. Bayindir zou zelf echter een voorkeur voor Ajax hebben.


VIAVoetbalnieuws.be
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments