reist woensdag af richting Oekraïne, waar een dag later het -duel tegen Dynamo Kiev op het programma staat. Maar het valt voorlopig af te wachten wie het vliegtuig zal mogen opstappen. Zo vreest men bij de landskampioen voor een heuse corona-uitbraak.

Maandag al geraakte bekend dat Stefano Denswil en Matej Mitrovic een positieve test hebben afgelegd. Maar ook Charles De Ketelaere vertoonde symptomen. De uitslag van zijn meest recente test zou normaal dinsdag bekend zijn. Als ook die positief is, zit Blauw-Zwart mogelijk met een groot probleem. Zo wijst Het Nieuwsblad erop dat de youngster, in tegenstelling tot de twee verdedigers, zondag nog meereisde naar Charleroi. Hij zat dus enkele uren samen met een aantal ploegmaats op dezelfde bus, een ideale omgeving om het virus door te geven. De uitbraak zou wel eens veel groter kunnen zijn.

Het is niet duidelijk of dit de rechtstreekse oorzaak was van de besmetting bij de spelers, maar vorige week al testten enkele andere merknemers positief. Bij Het Laatste Nieuws weet men dat onder meer assistent-trainer Carl Hoefkens daar bij hoorde. Zijn collega Johan Van Rumst zou inmiddels ook al in quarantaine zijn geplaatst.

Uitstel van de partij tegen Dynamo lijkt evenwel onmogelijk, daarvoor zouden minder dan 13 spelers (inclusief doelman) moeten overblijven. Ook de B-lijst met jongeren telt in dat geval mee. In de competitie zijn die regels iets minder streng, maar daar wordt het quasi onmogelijk om een alternatieve speeldatum te vinden.

UPDATE 09u45

Een waar drama lijkt zich stilaan te voltrekken bij Club Brugge. Want nadat het straks in Kiev – en sowieso ook al de volgende competitiewedstrijd – Denswil, Mitrovic en vermoedelijk ook De Ketelaere moet missen, lijkt daar nog een absolute sterkhouder bij te komen. Zo meldt het Nederlandse Algemeen Dagblad namelijk dat ook Noa Lang met coronaverschijnselen richting huis werd gestuurd. Dat gebeurde deze ochtens op training. Het lijkt er dus sterk op dat Club straks ook geen beroep zal kunnen doen op zijn steunpilaar van de afgelopen weken/maanden.

UPDATE 10u
Club Brugge kwam intussen met officiële resultaten van zijn coronatests naar buiten. Daaruit bleek dat Noa Lang én Charles De Ketelaere negatief hebben getest. Dat wil evenwel niet zeggen dat ze geen corona kunnen hebben opgelopen. Mogelijk is hun besmetting namelijk nog niet traceerbaar middels een test, waardoor die negatief bleek. Echter zou dit woensdag al een heel ander verhaal kunnen zijn, al volgt er vermoedelijk geen nieuwe test meer. Maar indien ze ziek zijn/blijven, is de kan sowieso klein dat ze zullen spelen.

Het duo reist dus echter wel  mee af naar Kiev. Wie dat niét zal doen is . De sterkhouder van Club testte wél positief op corona, en ziet het Europese duel aan zich voorbijgaan. Ook de ganse trainersstaf bleek overigens positief, zowel Clement als al zijn assistenten. Daardoor zal de beloftenstaf – Rik De Mil en Tim Smolders – de groep onder hun hoede nemen in Kiev.


VIAVoetbalnieuws.be
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments