Een door corona geplaagd hoopt haar Europese ambities toch te kunnen waarmaken tegen Dynamo Kiev. In de zestiende finales van de belooft dat een niet te onderschatten, maar geen onmogelijke klip te worden. De voorbije 25 jaar kruisten Oekraïense tegenstanders opvallend vaak het Brugse pad. VoetbalPrimeur.be duikt in de archieven.

1994-1995: Shakhtar Donetsk (EC II)De eerste confrontatie met een club uit Oekraïne valt aan het einde van het vorige millennium. Het wordt een aangename kennismaking. In de eerste ronde van Europa Cup II verzekert Club zich van een uitstekende uitgangspositie door het thuisduel met 1-0 naar zich toe te trekken. Eén doelpuntje in Donetsk zou moeten volstaan voor kwalificatie. Mario Stanic heeft die opdracht goed in de oren geknoopt: 1-1. Missie volbracht, al volgt in de achtste finales meteen het eindstation. Real Zaragoza blijkt te sterk.


VIAVoetbalprimeur.be
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments