Het coronavirus gooit ook dit seizoen nog de Europese voetbalcompetities stevig in de war. Dat blijkt woensdag nog eens, want de UEFA heeft één van zijn competities voor dit seizoen gewoon geschrapt.

De Europese voetbalbond kondigt aan dat de Youth League dit seizoen niet doorgaat. Eerder was al besloten om het format aan te passen en onder meer de groepsfase te schrappen, om zo minder wedstrijden te moeten spelen en werd de start uitgesteld. Door de reisbeperkingen tussen verschillende landen blijkt het echter nog steeds te moeilijk om de wedstrijden te organiseren, en dus heeft de UEFA besloten de competitie te schrappen.

Dat is een tegenvaller voor en KRC Genk, de twee Belgische deelnemers in de Youth League dit seizoen. Zij zouden begin maart normaal aantreden in de eerste ronde. Club wachtte daarin een trip naar Turkije voor een match tegen Istanbul Basaksehir, terwijl Genk het Slowaakse MSK Zilina op bezoek zou krijgen. Die matchen gaan nu dus niet door.


VIAVoetbalnieuws.be
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments