Bij KRC Genk vond onder de lat onlangs een wissel van de wacht plaats. John van den Brom kondigde vorige week immers aan dat de 18-jarige Maarten Vandevoordt de nieuwe nummer één in doel is, waardoor Danny Vukovic dus naar de bank verdwijnt. De 35-jarige Australiër ziet zijn contract in de zomer aflopen en dus is het nog maar de vraag of hij in de Luminus Arena zal blijven. Mogelijk zal Genk in de zomer dus op zoek moeten naar een extra doelman.

Die zoektocht zou zelfs al gestart zijn en tot bij een opmerkelijke naam geleid hebben. Takvim meldt immers dat Genk een bod van maar liefst 6 miljoen euro neergelegd heeft bij Fenerbahçe voor Berke Özer. De 20-jarige keeper wordt sinds 2019 door de Turkse topclub verhuurd aan Westerlo, waar hij het zeer goed doet. Dat is ook Genk dus niet ontgaan.

Fenerbahçe wees het Limburgse bod echter af, omdat ze het te laag vonden. Bovendien hebben ze in Istanboel nog plannen met Özer. Momenteel beschikt Fener met de 22-jarige Altay Bayindir al over een goede jonge doelman, maar die lokt naar verluidt interesse van heel wat Europese topclubs. Als Bayindir zou vertrekken, zou Özer de nieuwe nummer één van Fenerbahçe moeten worden. Desondanks zouden ze ook openstaan voor een transfer als Genk zijn bod nog zou verhogen. Het is echter maar de vraag of het wijs zou zijn voor Genk om nog zo'n hoog bedrag te investeren in een jonge keeper als ze met Vandevoordt al een jong toptalent hebben lopen…


VIAVoetbalnieuws.be
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments