Veel viel hem niet te verwijten, maar Maarten Vandevoordt had zich zijn terugkeer tussen de palen bij KRC Genk vast toch anders voorgesteld. De 18-jarige doelman, die van coach John van den Brom voortaan de voorkeur krijgt op Danny Vukovic, kreeg op bezoek bij KV Oostende immers prompt drie doelpunten om de oren.

Niet dat ze in de Luminus Arena daarom geen vertrouwen meer hebben in Vandevoordt, die ook vorig seizoen eens aan het flateren ging maar nog steeds bestempeld wordt als een enorm talent. Toch lijken de Limburgers enigszins te twijfelen aan het plan om de gedoodverfde opvolger van Thibaut Courtois, net zoals de nationale nummer één zelf destijds, meteen voor de leeuwen te werpen. Zo klinkt het in Turkse media dat Genk vergaande interesse heeft in Berke Özer.

Dimitri de Condé zou zelfs zes miljoen overhebben voor de 20-jarige Turk, die sinds medio 2019 door Fenerbahçe aan Westerlo wordt verhuurd. Gezien het aflopend contract van Vukovic moet Genk sowieso wel op zoek naar een extra doelman, alleen lijkt zulk een jong en duur exemplaar toch een soort motie van wantrouwen naar Vandevoordt toe. Indien zijn kaart volledig wordt getrokken, zou een meer ervaren en allicht zelfs Belgische doublure tenslotte heel wat logischer zijn.


VIAVoetbalnieuws.be
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments