raakt in de zomer waarschijnlijk meerdere selectiespelers kwijt. Zo acht het Algemeen Dagblad de kans groot dat onder meer Zakaria Labyad én Jurgen Ekkelenkamp na dit seizoen afscheid nemen van de Ajacadien. En in het geval van die laatste, zou dat weleens goed nieuws kunnen zijn voor .

Beide spelers komen namelijk nog maar weinig aan spelen toe. “Labyad merkt het, met slechts achttien speelminuten in de laatste vijf duels”, klinkt het over Labyad, die het AD dan ook ziet vertrekken. ”Aangezien zijn verbintenis tot medio 2022 loopt, lijkt voor beide partijen komend voorjaar een logisch moment om Labyad aan een buitenlandse club te verkopen”, stelt het medium over de 27-jarige winger.

Ook Jurgen Ekkelenkamp lijkt een bijzonder somber perspectief te hebben bij Ajax, volgens het Algemeen Dagblad. “In 2021 kwam Ekkelenkamp in acht van de elf wedstrijden niet van de bank. Gezien de moordende concurrentie in een sterk draaiend elftal is het maar de vraag of Ekkelenkamp zich bij Ajax nog zal onttrekken aan zijn reserverol. Vertrekt waarschijnlijk naar het buitenland aankomende zomer.” En voor hem klinkt dat als muziek in de oren van Club Brugge.

Want wie weet kan Blauw-Zwart een nieuwe poging wagen bij de middenvelder. Ook tijdens de afgelopen zomermercato stond Ekkelenkamp namelijk in Brugse belangstelling, maar trok uitiendelijk enkel Noa Lang richting West-Vlaanderen. Die maakt komende zomer sowieso een permanente overstap naar Club, mogelijk kan Ekkelenkamp meteen mee in zijn zog trekken.


VIAVoetbalnieuws.be