Binnen exact 100 dagen gaat het EK met een jaar vertraging eindelijk van start. Op 11 juni staat in Rome de openingsmatch gepland, waarin Italië en het tegen elkaar opnemen. De Rode Duivels moeten een dag later voor het eerst aan de bak, want zij spelen op 12 juni in Sint-Petersburg tegen Rusland. Het voorbereidingsprogramma ligt nog altijd niet vast.

In maart moeten de Duivels eerst nog aan de bak in de kwalificaties voor het WK 2022, waarin ze deze maand spelen tegen Wales, Tsjechië en Wit-Rusland. Pas eind mei kunnen ze dus de focus leggen op het EK, wanneer Roberto Martinez zijn troepen zal verzamelen voor een stage in Tubeke. Dan moeten er ook nog enkele oefenmatchen gespeeld worden.

Op 6 juni zal er al in het Koning Boudewijnstadion geoefend worden tegen Kroatië, maar Sporza weet dat de KBVB nog onderhandelt over een tweede oefenmatch. De tegenstander daarvoor is nog niet bekend. Die tweede match zou op 3 juni afgewerkt moeten worden, ook in Brussel. 


VIAVoetbalnieuws.be