De wintermercato mag dan wel voorbij zijn, er raakt wel nog heel wat informatie bekend over de transfers die in januari plaatsvonden. Daarnaast beginnen een aantal clubs zich ook al voor te bereiden op de zomer. Al dat transfernieuws bundelt VoetbalNieuws dagelijks om 12u in het TRANSFERUURTJE.

JUPILER PRO LEAGUE

Bij  krijgen ze in de zomer een buitenkansje om één van hun doelwitten goedkoop binnen te halen. In januari toonde Club al belangstelling voor Randal Kolo Muani en nu blijkt dat de onderhandelingen tussen de spits en FC Nantes over een contractverlenging zeer moeizaam lopen. Aangezien zijn overeenkomst in 2022 afloopt, is de kans groot dat hij in de zomer zal vertrekken. Ook RB Leipzig en Eintracht Frankfurt zouden wel interesse tonen in de Franse belofteninternational.

Anderzijds moet Club wel het vertrek van twee sterkhouders vrezen. Zo geeft de makelaar van Odilon Kossounou aan dat de interesse voor de verdediger alsmaar groeit en dat de kans groot is dat het in de zomer tot een transfer zal komen. Maar Club mag daarbij wel hopen op de jackpot, want diezelfde makelaar geeft aan dat 20 miljoen euro niet zal volstaan om de Ivoriaan binnen te halen.

Ook voor Noa Lang lijkt er alsmaar meer interesse te zijn. Onder meer AC Milan volgt de Nederlandse winger nadrukkelijk. Zijn makelaar Bart Baving stelt echter dat er geen haast is bij een transfer en dat Lang zich in zijn sas voelt in Brugge. Een verlengd verblijf lijkt dus niet uitgesloten.

Anderlecht lijkt voor volgend seizoen zijn vizier vooral te richten op transfervrije aanwinsten. Zo heeft het zijn oog laten vallen op Rayane Aabid, een 29-jarige Franse middenvelder die einde contract is bij Hatayspor. Met die promovendus is Aabid één van de revelaties van het seizoen in en dus is de belangstelling voor zijn diensten groot. Ook , Saint-Etienne en Cadiz zouden nog op zijn komst azen.

BUITENLAND

Matthijs de Ligt zou in de zomer een nieuwe toptransfer kunnen gaan maken. De Nederlandse verdediger zou immers opnieuw in beeld kunnen komen bij , dat straks zowel  als Raphaël Varane dreigt te verliezen. Die laatste geniet concrete belangstelling van Manchester United zou akkoord kunnen gaan met een transfer van De Ligt als het een interessante aanbieding krijgt.

is dan weer op zoek naar een nieuwe topspits en daarvoor viel de voorbije maanden al nadrukkelijk de naam van Erling Haaland. Pep Guardiola zou zelfs bereid zijn om zeer ver te gaan voor de komst van de jonge Noor. De Spaanse coach leeft immers al enkele jaren in onmin met diens makelaar Mino Raiola, maar zou die vete opzij willen schuiven om Haaland toch maar naar het Etihad te kunnen halen.

Bij Manchester United telden ze in de zomer vele miljoenen neer voor de komst van Donny van de Beek, maar de Nederlander kon zich door de dominantie van Bruno Fernandes nog niet doorzetten. Een zomertransfer lijkt dan ook niet uitgesloten en er worden al een aantal opmerkelijke kandidaten genoemd. Een terugkeer naar  wordt alvast naar voor geschoven, net als Internazionale, PSG en AC Milan.

Inter lijkt alvast ook een andere Nederlandse middenvelder te gaan binnenhalen. De Nerazzurri zouden namelijk een akkoord bereikt hebben met Georginio Wijnaldum over een zomerse overgang. Wijnaldum is einde contract bij Liverpool en kan dus gratis de overstap naar Milaan maken.


VIAVoetbalnieuws.be