Standard heeft vertrouwen in de eigen jeugdacademie en liet dit seizoen met onder meer Raskin, Balikwisha en Siquet heel wat jonge jongens debuteren. Ook Semih Altikulac staat te popelen om zijn eerste minuten te verzamelen in de hoofdmacht van de Rouches.

De Turkse jeugdinternational verliet afgelopen zomer de jeugdopleiding van Olympique Lyon en koos voor een nieuw avontuur op Sclessin. Hij is ook enorm tevreden met zijn overstap: “Ik had drie goede jaren bij Lyon, maar ik ben blij dat ik nu bij Standard speel”, vertelt hij aan Fanatik.De 19-jarige middenvelder komt momenteel nog uit voor het tweede elftal van de club, maar hij heeft zijn huiswerk goed gemaakt. Zo ziet Altikulac dat de Belgische competitie meer inzet op het fysieke spel: “Technische wedstrijden komen in de Pro League minder voor. Ze spelen iets harder en focussen zich vooral op het lopen”, aldus de jonge snaak.Semih Altikulac heeft bij Standard nog een contract tot 2022. Hij hoopt zich zoals zijn voorgangers vanuit de jeugd door te kunnen zetten naar het eerste elftal. Zelf heeft hij er vertrouwen in, zo vergeleek hij zichzelf als een mix van Mesut Özil en Marco Verratti.


VIAVoetbalkrant.com