Onur Kaya is geen onbekende meer in de Jupiler Pro League. De kleine middenvelder vertoeft al meerdere jaren in onze hoogste voetbalklasse maar vervult dit seizoen bij KV Mechelen voornamelijk een rol als invaller. Toch tekende hij nog bij voor een extra jaar tot juni 2022.

“Geloof mij, we waren er snel uit. Waar ik me goed voel, wil ik blijven. Bij Zulte Waregem had ik het destijds ook naar mijn zin, maar na 3,5 jaar was de tijd rijp voor iets anders. Dat gevoel heb ik hier niet. De ploegmaats, de staf, de fans, … alles is hier gewoon top”, vertelt Kaya tijdens een interview met Gazet Van Antwerpen. De aanvallende middenvelder is sinds dit seizoen geen basisspeler meer bij de Kakkers en moest daardoor ook inleveren om bij KV Mechelen te kunnen blijven voetballen. Iets wat hij perfect begrijpt. “Ik kon langer hebben gewacht, en elders misschien meer verdienen, maar waar ik me goed voel, wil ik blijven", vertelt de ervaren rot.Bindmiddel

Ondanks dat Kaya het voornamelijk moet stellen met invalbeurten draagt hij toch enorm bij aan de ploeg naast het veld. "Ik ben nog van betekenis, weliswaar op een andere manier (Kaya verzamelde dit seizoen 612 minuten, veelal met invalbeurten, red.). Het team kan mijn ervaring gebruiken. Met alleen jonge jongens wordt het moeilijk”, klinkt het. Volgens trainer Wouter Vrancken is onze landgenoot met Turkse roots een beetje het bindmiddel van de groep. Kaya bevestigt dat: “Ik denk dat ik met iedereen in de selectie overweg kan. Ik sta dicht bij de Franstaligen, maar ook de buitenlanders neem ik op sleeptouw. Marian (Shved, red.) woont in Brussel. Ik trok met hem al eens naar het ijssalon en de kapper. Ook met de Nederlandstaligen klikt het. Da’s het voordeel van vier talen (Nederlands, Frans, Engels en Turks, red.) te spreken."Toekomst

Over een rol binnen de club na zijn spelerscarrière is nog niet gesproken zegt Kaya. "Naar een rol als coach zie ik mezelf nadien niet meteen evolueren. Jongeren met potentieel scouten en begeleiden lijkt me meer op mijn lijf geschreven”, aldus de KV Mechelen-speler. 


VIAVoetbalkrant.com