Mbo Mpenza heeft een zeer mooi verleden als voetballer. Hij speelde bij tal van grote clubs. De broer van Emile Mpenza wordt echter ‘vergeten’ door de Belgische ploegen.

Mpenza heeft de nodige diploma’s om een club in Eerste Klasse A te trainen én ook een diploma om manager te worden van een club. Hij laat aan La Dernière Heure weten dat geen enkele Belgische club hem een voorstel deed. “Voor mij is de deur gesloten in België.”

Hij was even in beeld om sportief directeur te worden bij zijn ex-ploeg Moeskroen. “We hadden een andere visie. Het was duidelijk dat een aantal mensen de baas wilden blijven en met hun netwerk controle wilde behouden. Het was geen sportief beleid waar ik achter stond.” Mpenza was in het verleden meermaals Rode Duivel en speelde voor ploegen als onder meer Standard, Sporting CP, en Anderlecht.


VIAVoetbalnieuws.be