Volgens Aad de Mos staat het incident tussen Mohamed Ihattaren en zijn werkgever PSV niet op zichzelf. Hij wijst namelijk naar Zakaria Bakkali, die zich in een eerder stadium al onmogelijk maakte in het Philips Stadion en uiteindelijk ook vertrok.

In het Algemeen Dagblad vertelt de oud-trainer: “Heel simpel. In het voortraject is gewoon te veel fout gegaan. Dat wil zeggen: in de elftallen 14 tot 18 jaar, waarin bij PSV lang veel CIOS-jongens rondliepen als trainers. Daarvan is Ihattaren het slachtoffer geworden.”

De Mos weet: “Spelers van Marokkaanse origine moet je hard aanpakken, dat willen ze zelf ook. Bij PSV gebeurde juist het tegenovergestelde. Ze werden als prinsjes behandeld.”

Hij geeft een paar voorbeelden: “Als Bakkali een goede wedstrijd had gespeeld in de jeugd hoefde hij niet met de spelersbus terug, maar mocht hij lekker met zijn vader in de auto naar huis rijden. Als Ihattaren te dik op de club kwam, mocht hij tóch gewoon mee naar jeugdtoernooien. Op zo'n manier kweek je natuurlijk nooit de hardheid en mentaliteit die nodig is op topniveau. Dat zie je nu terug.”

Bakkali speelt momenteel voor Beerschot, maar is nog altijd out met een blessure. Ook dat avontuur lijkt dus op een sisser af te lopen.


VIAVoetbalnieuws.be