De wintermercato mag dan wel voorbij zijn, er raakt wel nog heel wat informatie bekend over de transfers die in januari plaatsvonden. Daarnaast beginnen een aantal clubs zich ook al voor te bereiden op de zomer. Al dat transfernieuws bundelt VoetbalNieuws dagelijks om 12u in het TRANSFERUURTJE.

JUPILER PRO LEAGUE

ziet in de zomer wellicht met Odilon Kossounou een nieuwe sterkhouder vertrekken. De 20-jarige verdediger is grof wild en Internazionale is één van de vele gegadigden. De Italianen zullen mogelijk wel proberen om de vraagprijs van 20 miljoen euro te drukken door een speler in ruil naar Brugge te sturen. Daarbij wordt de naam van Ionut Radu, de 23-jarige tweede keeper van Inter, naar voor geschoven.

Ook Emmanuel Dennis zal wellicht vertrekken, aangezien zijn contract nog maar tot 2022 loopt. Maar voor hem zal Club wellicht niet meer de jackpot krijgen. De Nigeriaan is bij FC Köln inmiddels na een reeks tegenvallende prestaties ook al op de bank beland. Het valt dus af te wachten in welke mate er nog interesse zal zijn voor de aanvaller.

Bij Anderlecht is er dan weer meer dan voldoende interesse voor Francis Amuzu. De winger staat in de belangstelling van onder meer Eintracht Frankfurt, Fenerbahçe en Internazionale en Anderlecht hoopt dan ook flink te kunnen cashen. Ze zouden mikken op een transfersom van maar liefst 15 miljoen euro.

Dat cashen voor Amuzu zal mogelijk nodig zijn, want Albert Sambi Lokonga zou Anderlecht met een probleem kunnen opzadelen. Idealiter verkoopt RSCA hem komende zomer voor een bedrag van minimum 15 miljoen, maar de speler zou zelf graag een jaar langer blijven in het Lotto Park. Probleem voor Anderlecht is echter dat in de zomer van 2022 Sambi Lokonga nog maar één jaar contract zal hebben en daardoor dus ook de transferprijs zal zakken. 

BUITENLAND

Andy Najar staat dicht bij het vinden van een nieuwe club. De Hondurese ex-speler van Anderlecht is een vrije speler nadat zijn contract bij Los Angeles FC niet verlengd werd en traint nu op proef mee bij D.C. United, de club waar momenteel Hernan Losada en Nicolas Frutos de plak zwaaien. Hij zal er wellicht vooral moeten bewijzen dat hij fit is na veelvuldig blessureleed.

sneuvelde dinsdagavond teleurstellend in de en neemt na het seizoen zo mogelijk afscheid van Matthijs de Ligt. De Nederlandse verdediger werd de voorbije weken al gelinkt aan  en , maar nu zou ook Manchester United in de dans springen. De Ligt moet op Old Trafford de nieuwe leider van de defensie worden.

Bij Barcelona hebben ze in de eerste plaats wel nog een andere zorg: de toekomst van Lionel . De Argentijnse sterspeler is einde contract, maar zou volgens de laatste berichten nu toch besloten te hebben om in Camp Nou te blijven. Er moet nu wel nog een akkoord gevonden worden over een contractverlenging, maar de onderhandelingen kunnen dus al van start gaan.

Mathew Ryan versierde in januari verrassend een transfer naar Arsenal, dat de ex-doelman van Club Brugge en Genk op huurbasis overnam van Brighton. Bij de Gunners fungeert de Australiër als doublure van Bernd Leno en kwam hij nog maar één keer in actie, maar desondanks zou de club tevreden zijn over hem. Ze zouden dan ook van plan zijn om Ryan in de zomer definitief over te nemen.

moet op zoek naar een nieuwe bondscoach, nadat bekend raakte dat Joachim Löw na het EK afscheid zal nemen. De Duitse bond zou Jürgen Klopp (Liverpool) en Hansi Flick (Bayern München) aangeduid hebben als topfavorieten, maar Klopp gaf al aan niet beschikbaar te zijn en ook Flick ligt nog lange tijd vast. Andere kandidaten zijn Julian Nagelsmann (RB Leipzig), Ralf Rangnick, Lothar Matthäus, assistent-bondscoach Marcus Sorg en beloftencoach Stefan Kuntz.


VIAVoetbalnieuws.be