stevent als autoritaire leider af op de play-offs en bevindt zich zo in polepositie om zichzelf op te volgen als landskampioen. Voor trainer zou dat zelfs een derde titel op rij betekenen, nadat hij in 2019 reeds met KRC Genk op het hoogste schavot eindigde.

Sindsdien zochten het merendeel van de Limburgse kampioenenmakers andere oorden op, de ene met al wat meer succes dan de andere. In die laatste categorie bevindt zich onder andere Ally Samatta, destijds de topschutter met 23 doelpunten. Een halfjaar later trok de spits naar Aston Villa, waar hij echter niet helemaal wist te aarden. Tegenwoordig is hij dan ook alweer bij Fenerbahçe aan de slag, dat – in een gelijkaardige constructie als die tussen Club Brugge en omtrent Noa Lang – komende zomer een verplichte aankoopoptie van zes miljoen zal lichten. In tegenstelling tot Lang in Jan Breydel, laat de 28-jarige Tanzaniaan met vijf goals in 24 duels evenwel geen onuitwisbare indruk achter in Istanboel.

Naar verluidt staat Fenerbahçe dan ook open voor het idee om straks al opnieuw afscheid te nemen van Samatta, waarbij Blauw-Zwart niet voor het eerst geopperd wordt als potentiële overnemer. Volgens het Turkse medium Fenerhaber zou Club alvast serieus in de markt zijn voor de oude bekende van Clement, waarbij het wel een prijs van vier à vijf miljoen in gedachten heeft. Fenerbahçe daarentegen mikt zelfs op een lichte winst. Afwachten dus of de landskampioen bereid is om door te drukken, én of er enige waarheid schuilt in de geruchten. Per slot van rekening zijn Turkse bronnen niet altijd even betrouwbaar van aard, en heeft Club met Bas Dost minstens voor het komende anderhalf jaar reeds een topspits in huis.


VIAVoetbalnieuws.be