Hij liet zich niet altijd in positieve zin opmerken, maar een van de schaarse lichtpunten bij AA Gent dit seizoen is ongetwijfeld Roman Yaremchuk. De 25-jarige Oekraïner zit aan 15 doelpunten en vier assists in 23 competitieduels, cijfers die ook in het buitenland niet onopgemerkt voorbijgaan.

Zeker omdat Yaremchuk al langer op de radar staat van ploegen als AS Roma, en Sporting Lissabon. In de Ghelamco Arena hopen ze dan ook een fikse som te vangen voor de wispelturige spits, die na een recente contractverlenging vastligt tot medio 2025. Toch ziet het ernaar uit dat de Buffalo's komende zomer wel eens afscheid kunnen nemen van de rijzige goalgetter, tenminste indien de nodige centen op tafel worden gelegd. Idealiter moeit zich dus ook een kapitaalkrachtige club uit de zich in de strijd om Yaremchuk.

Wie weet is dat binnenkort het geval, want IndoSport schuift Yaremchuk naar voren als een mogelijk target voor Arsenal. De traditieclub uit Londen staat momenteel op een teleurstellende tiende plaats geparkeerd en kan volgend seizoen dus wel wat vers bloed gebruiken, zeker voorin waar Alexandre Lacazette naar verluidt mag beschikken. Als opvolger wordt dus Yaremchuk genoemd als een eventueel interessant optie, samen met Odsonne Edouard (Celtic) en André Silva (AC Milan). Of er ook werkelijk concrete interesse heerst, is dan weer ongeweten.


VIAVoetbalnieuws.be