De wintermercato mag dan wel voorbij zijn, er raakt wel nog heel wat informatie bekend over de transfers die in januari plaatsvonden. Daarnaast beginnen een aantal clubs zich ook al voor te bereiden op de zomer. Al dat transfernieuws bundelt VoetbalNieuws dagelijks om 12u in het TRANSFERUURTJE.

JUPILER PRO LEAGUE
Christian Benteke blijkt wel degelijk gepolst te zijn geweest door . Maar in een uitgebreid interview met de krant Het Laatste Nieuws benadrukt Benteke dat hij het op dat moment, dik een jaar geleden, te vroeg vond om terug te keren naar België. En inmiddels heeft hij zijn draai alweer gevonden in . Ook Antwerp FC werd even genoemd, maar daar weet de spits naar eigen zeggen niets van.

huurt Matt Miazga tot het einde van het seizoen van Chelsea. de club wist geen aankoopoptie af te dwingen voor de Amerikaanse verdediger, maar die ziet een verlengd verblijf best zitten. “In november is al even bekeken of ik eventueel na dit seizoen zou kunnen of willen blijven, maar er kwamen nog zoveel belangrijke matchen dat we het even wilden afwachten“, aldus Miazga bij De Zondag.

AA Gent dreigt een beloftevol talent kwijt te spelen. Stanis Idumbo Muzambo zou namelijk goed op weg zijn de Nederlandse kampioen . De 15-jarige spelmaker geldt alvast als één van de grotere talenten in de Gentse jeugdopleiding. Welke constructie met deze overgang gepaard zou gaan, is momenteel niet bekend. Idumbo tekende afgelopen zomer immers nog een contract bij de Buffalo's.

Cercle Brugge speurt al naar versterking voor komend seizoen. Volgens haber365 zou Groen-Zwart een voorstel gedaan hebben aan Alpaslan Ozturk, een ex-speler van Beerschot en Standard die momenteel uitkomt voor Göztepe. Er zou wel zware concurrentie heersen voor de Turk die in Antwerpen geboren werd. Ook de Turkse topclubs Fenerbahçe en zouden azen op de verdediger.

BUITENLAND
Het zou zomaar eens zo kunnen dat bezig is aan zijn laatste maanden in het shirt van . De Oude Dame lijkt wel bereid te zijn om hem te verkopen, maar alleen als het juiste bedrag op tafel komt te liggen. Volgens Corriere dello Sport zegt de huidige nummer drie van de Serie A 'ja' bij een bod van 29 miljoen euro. Ook CR7 zelf zou niet weigerachtig staan tegenover een vertrek.

Saúl Ñíguez is één van de gezichten van Atlético Madrid, maar volgens het dagblad AS wil de middenvelder zijn werkgever aan het einde van het lopende voetbalseizoen verlaten. En Bayern München staat te springen om hem in te lijven. De middenvelder zou wel zo'n 30 à 35 miljoen euro moeten kosten.

Le Parisien en RMC Sport weten dat Borussia Dortmund op het punt staat om de 17-jarige Soumaila Coulibaly weg te kapen bij . Bij de Franse kampioen zag de jonge verdediger geen perspectief op een doorbraak en dus besloot hij er geen profcontract te tekenen. Dortmund profiteert en haalt de tiener transfervrij binnen, waarmee het onder meer Juventus en Manchester United aftroeft.


VIAVoetbalnieuws.be