Vandaag maakte bondscoach Erwin van de Looi zijn EK-selectie bekend voor Jong . -speler Noa Lang krijgt een verdiende plaats in de selectie van de Nederlanders.

Noa Lang haalt de selectie voor het EK bij Jong Oranje. De Nederlandse flankaanvaller is bij Club Brugge aan een geweldig seizoen bezig. In 20 wedstrijden in onze competitie wist Lang al twaalf keer te scoren. Verder leverde hij ook nog eens zeven assists af. Ook in de maakte hij een doelpunt en gaf hij een assist. Lang heeft bij Club Brugge voor de eerste keer echt zijn kwaliteiten kunnen tonen. De 21-jarige Nederlander komt over van , waar hij doorgegroeid was uit de jeugd. Bij de Amsterdammers werd Lang vooral als invaller gebruikt. Hij had er 47 wedstrijden nodig om aan twaalf doelpunten te geraken, iets wat hij bij Club al op twintig wedstrijden deed. Vorig seizoen werd Lang uitgeleend aan Twente, maar dat werd ook nooit een succes.Afvallers

Bondscoach Erwin van de Looi nam enkele grote namen niet op in zijn selectie voor het EK. Mohammed Ihattaren van PSV, Kaj Sierhuis van Stade Reims en ook Tahith Chong van Club Brugge vallen af. Zij zaten wel in de voorselectie, maar halen de definitieve selectie dus niet. Chong wordt door Club Brugge gehuurd van Manchester United sinds deze winter. Bij de Bruggelingen kreeg hij de kans in zeven wedstrijden. Daarin wist hij één keer te scoren en gaf hij vier assists.