KRC Genk plaatste zich zondagavond voor de finale van de Croky Cup en lijkt in de competitie goed op weg om Play-Off I te halen. De Limburgers hebben de trein dus weer helemaal op de rails. Nochtans heerste er enkele weken geleden nog een crisissfeertje binnen de Luminus Arena.

Genk was immers bijzonder tegenvallend aan het nieuwe kalenderjaar begonnen. Op een bepaald moment bleef het zelfs achter met een dramatisch 5 op 27. En die terugval had men binnen de club niet zien aankomen na de sterke prestaties van vlak voor de winterstop. De positie van coach John van den Brom stond dan ook zwaar onder druk. Er werden zelfs enkele crisismeetings gehouden, maar de Nederlander behield toch het vertrouwen en kon inmiddels voor een ommekeer zorgen. In een interview met Algemeen Dagblad kwam VD Brom nu terug op die situatie.

Volgens hem werd de interne druk flink opgeklopt, maar de trainer beseft ook dat die slechte reeks niet kon blijven duren. “Ik heb nooit gevoeld dat er binnen de club werd getwijfeld over ons. Dat niet, maar elke trainer staat onder druk als de resultaten niet goed zijn. Dat weet je. Hier in de Eerste Klasse zijn al tien trainers ontslagen. Dat geeft wel aan dat die druk hoog is”, aldus Van den Brom.


VIAVoetbalnieuws.be