Anderlecht probeert nog af te rekenen met de last van het verleden, en dus werden ook nu weer tal van spelers verhuurd. Zij het niet allemaal met evenveel succes. Zo hebben Landry Dimata en Mustapha Bundu het niet onder de markt bij respectievelijk Espanyol en FC Kopenhagen, en ziet het er dus niet naar uit dat hun aankoopopties van in totaal vijf miljoen gelicht zullen worden.

Beide aanvallers hebben het moeilijk om een basisplaats af te dwingen bij hun tijdelijke werkgever, net zoals Michel Vlap en Peter Zulj niet langer titularis zijn bij Bielefeld en Göztepe. Beide middenvelders werden verhuurd zónder aankoopoptie, maar vooral in het geval van die laatste hoopt Anderlecht hen komende zomer wel van de hand te doen. Gezien zijn dalende lijn in is het echter nog maar de vraag of de 27-jarige Oostenrijker, die in het Lotto Park nog maar vastligt tot medio 2022, veel interesse zal opwekken. Laat staan de verhoopte miljoenen zal opbrengen om zijn investering van 2,5 miljoen terug te verdienen.

Paars-Wit hoopt evenwel dat Zulj een plaatsje weet te verdienen in de Oostenrijkse EK-selectie en zich op die manier alsnog in de kijker kan spelen van eventueel geïnteresseerde ploegen. In dat opzicht kregen de Brusselaars zopas een opsteker, want de 11-voudig international werd opgeroepen voor de aankomende interlandperiode. Al dient wel gezegd dat bondscoach Franco Foda door de coronamaatregelen in Schotland geen beroep kan doen op maar liefst 20 pionnen die in actief zijn, en daarom een erg ruime kern van 43 spelers samenstelde. Afwachten dus of Zulj een blijvende indruk kan nalaten.


VIAVoetbalnieuws.be