Maandag, 22 maart 2021 om 22:22

Rian Rosendaal

• Laatste update: 22:46

De belangstelling voor Patrick van Aanholt groeit gestaag. De Daily Mail pakt maandag uit met een verhaal dat de linksback van Crystal Palace op het lijstje van staat. Van Aanholt kan naar verluidt een driejarig contract tekenen bij de Turkse topclub, met daarnaast een flinke verbetering van zijn salaris ten opzichte van zijn huidige weekinkomen van omgerekend 63.000 euro bij de club uit Zuid-Londen.

De twaalfvoudig international van het Nederlands elftal beschikt over een aflopende verbintenis bij Crystal Palace en een akkoord over een nieuw contract op Selhurst Park is nog steeds niet bereikt. Van Aanholt mag vanaf 1 januari van dit jaar praten met andere clubs over een eventuele transfervrije overstap. Bovengenoemde krant denkt dat het de laatste kans is voor de vleugelverdediger om een toptransfer te maken, aangezien hij inmiddels dertig jaar oud is. Daarnaast wordt het spelen in de naar voren geschoven als reden om naar te verhuizen. Galatasaray bezet momenteel plaats twee, met drie punten achterstand op koploper . Bij de titelkandidaat staan ook en Ryan Donk onder contract, terwijl Halil Dervisoglu eerder dit seizoen op huurbasis overkwam van Brentford FC.

Van Aanholt staat volgens de Daily Mail open voor een verlenging van zijn verblijf bij the Eagles, maar vanwege de stroeve onderhandelingen volgen steeds meer clubs zijn contractsituatie met grote interesse. De Daily Mirror meldde vorige week woensdag dat Marcelo Bielsa behoorlijk gecharmeerd is van de ervaren linksback. De manager van Leeds United is al sinds de winterstop op zoek naar een geschikte vleugelverdediger en Van Aanholt zou vanwege zijn aflopende contract een interessante optie zijn voor de Argentijnse coach.

De nu aan Galatasaray gelinkte Van Aanholt houdt naar eigen zeggen alle opties open. In november werd hij nog genoemd bij , al leidde dat niet tot een terugkeer in de Eredivisie. "Ik heb vorig jaar in de winter met PSV gesproken, dat was een optie. Met Ajax heb ik nog niet gesproken", vertelde de wederom voor opgeroepen verdediger aan ESPN. "'Ik ben transfervrij in de zomer, dus ik houd alle opties open. We zien wel wat er gaat gebeuren." In het verleden liet hij al eens weten vanwege zijn kinderen te willen terugkeren in . Van Aanholt bereidt zich voor op de WK-kwalificatieduels van Oranje met Turkije (24 maart), Letland (27 maart) en Gibraltar (30 maart).


VIAVoetbalzone.nl
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments