Paul Onuachu van Genk en Thomas Henry van Oud-Heverlee Leuven staan beide in de top 10 van Europese topschutters. De twee aanvallers blijven dit seizoen maar scoren in de Jupiler Pro League.

De beste 12 competities op de -ranking worden opgenomen in deze top 10. Dat zijn namelijk de Spaanse, Engelse, Duitse, Italiaanse, Franse, Portugese, Russische, Belgische, Oekraïense, Nederlandse, Turkse en Oostenrijkse competitie.Robert Lewandowski staat bovenaan deze ranglijst. De aanvaller van Bayern München maakte afgelopen weekend zelfs een hattrick en heeft 35 goals in 25 Bundesliga-wedstrijden. De Pool heeft 10 doelpunten voor op zijn eerste achtervolger, Paul Onuachu. De Nigeriaan kon afgelopen vrijdag tegen Standard (2-2) de weg naar doel niet vindent. Daardoor blijft hij steken op een totaal van 25 goals in 30 wedstrijden. Het podium wordt vervolledigd door de Griek Georgios Giakoumakis. De speler van VVV Venlo heeft 24 doelpunten gemaakt in 25 Eredivisie-wedstrijden. Thomas Henry staat op de tiende plek in dit klassement. De OHL-spits maakte 20 doelpunten in 28 wedstrijden. Romelu Lukaku (Inter Milan) en Luis Suarez (Atlético Madrid) grijpen net naast de top 10 met beide 19 goals.De top 10 van de Europese topscorers: 1) Robert Lewandowski (32 jaar/Polen/Bayern München) – 35 goals in 25 wedstrijden (2103 minuten)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments