Terwijl de Rode Duivels het opnemen tegen Wales, likken onze noorderburen alweer hun eerste wonde in de kwalificatiecampagne voor het WK 2022. In hun openingsduel kregen de Nederlanders meteen een pak voor de broek. Zo werd met duidelijke 4-2-cijfers verloren op het veld van .

En die nederlaag kwam hard aan bij het -legioen. De Nederlandse pers toont zich dan ook vlijmscherp voor bondscoach Frank de Boer en zijn manschappen. “Rampavond in Istanbul”, kopt De Telegraaf. “Turkije legt op de pijnbank. Oranje kwam er woensdagavond niet aan te pas en leed dan ook een smadelijke 4-2 nederlaag.” Ook bij Algemeen Dagblad windt men er geen doekjes om. “Oranje is dramatisch begonnen aan de kwalificatiereeks voor het WK 2022 in Qatar.”

“Oranje na dreun in Turkije direct veroordeeld tot inhaalrace”, klinkt het bij Voetbal International. Het weekblad gaf enkel Matthijs de Ligt een ietwat acceptabele beoordeling. “Het Nederlands elftal heeft in zijn eerste kwalificatiewedstrijd voor het WK in Qatar een grove misstap begaan. Turkije, dat sinds 1954 slechts eenmaal op een mondiale eindronde actief was, smeerde Oranje een beschamende 4-2 nederlaag aan”, is zelfs de NOS hard.

Analist Rafael Van der Vaart toonde zich bij de openbare omroep dan weer streng voor Georgino Wijnaldum. De middenvelder is één van de ervaren krachten, maar kon zijn land niet bij de hand nemen. “Iedereen heeft het over hem: hij is aanvoerder, de leider en bij Liverpool fenomenaal. Maar waar was je vanavond?”, aldus Van der Vaart.


VIAVoetbalnieuws.be
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments