De kwalificaties voor het WK 2022 zijn begonnen met een stevige verrassing. is meteen tegen een pijnlijke nederlaag aangelopen in . Het kon op geen enkel moment aanspraak maken op de zege en verloor uiteindelijk met 4-2. De 35-jarige was de kwelduivel van met een hattrick.

Het werd een dramatische avond voor de Nederlanders in Istanboel. Na een kwartier keken ze al tegen een achterstand aan. Een schot van Yilmaz week af en dwarrelde zo voorbij Krul in doel. Nog voor rust zat Oranje zelfs al écht in nesten. Malen gaf immers knullig een strafschop weg en Yilmaz nam het cadeau dankbaar aan. Met een dubbele achterstand had Nederland dus véél werk voor de boeg in de tweede helft.

Maar in plaats van met een nieuw elan kwamen ze nog dramatischer uit de kleedkamer. Na minder dan een minuut slikten ze al een derde tegentreffer na een knap afstandsschot van Calhanoglu. Een kwartier voor tijd kreeg Oranje nog even hoop nadat Klaassen en De Jong met twee goals in twee minuten plots de kloof terugbrachten tot één doelpunt, maar Yilmaz nam negen minuten voor tijd alle twijfel weg. Om de rotavond voor Nederland helemaal te symboliseren miste Depay in blessuretijd nog een strafschop.

Scoreverloop:

1-0 (15') Yilmaz

2-0 (34') Yilmaz (strafschop)

3-0 (46') Calhanoglu

3-1 (75') Klaassen

3-2 (76') L. de Jong

4-2 (81') Yilmaz


VIAVoetbalnieuws.be
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments