Dick van Egmond, coördinator scheidsrechterszaken bij de KNVB, begrijpt er niets van dat er geen doellijntechnologie aanwezig was bij de wedstrijd tussen en . De afwezigheid van de VAR maakte volgens Van Egmond geen verschil.

Nationale bonden mogen in de WK-kwalificatiereeks zelf bepalen of er doellijntechnologie aanwezig is in de stadions. Zo gaat Nederland het technologische hulpmiddel aanstaande zaterdag wél gebruiken tijdens de wedstrijd tegen Letland. “Als de technologie aanwezig is, mag deze gebruikt worden”, bevestigt Van Egmond in gesprek met de NOS. 

Naast het feit dat er in Turkije geen gebruik werd gemaakt van doellijntechnologie, viel er nog iets op: er was geen VAR aanwezig. “Nee, die is er niet tijdens WK-kwalificatiewedstrijden”, geeft Van Egmond desgevraagd aan. “Dat komt omdat de VAR er nog niet in voldoende landen is. Er zijn onvoldoende middelen en onvoldoende mensen voor. Dus de moest kiezen: of in alle wedstrijden wél of in alle wedstrijden niet.”
De Engelse scheidsrechter Michael Oliver had het druk, maar deed volgens Van Egmond maar weinig verkeerd. “Ik denk niet dat de aanwezigheid van een VAR veel had uitgemaakt gisteren. Want heel eerlijk? Ik denk niet dat het een strafschop was”, sluit hij af.


VIAVoetbalprimeur.be
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments