Na één speeldag in het kwalificatietoernooi voor het WK moet meteen al achtervolgen. Gisteren verloor met 4-2 op het veld van . Moeten de Nederlanders zich zorgen beginnen maken?

4-2, dat was de score na 90 minuten in Istanboel. De Nederlanders werden volledig gesloopt door één man, . De Turkse spits van Lille is al 35 jaar oud, maar vond gisteren drie keer de weg naar doel. Bij de Turken lopen er echt niet veel vedetten rond, maar toch was het voldoende om de Nederlanders te slopen. Hoe komt dat? We overlopen de opstelling.Om te beginnen heeft Nederland een probleem met hun doelmannen. Gisteren speelde Tim Krul. De 32-jarige Krul speelt bij Norwich in de Engelse tweede klasse, maar zit al lang voorbij zijn topperiode. Bij de 3-0 gisteren zag de ex-Newcastledoelman er ook alles behalve goed uit. Jasper Cillessen is eigenlijk de nummer één van Oranje. Met 60 interlands op zijn naam heeft hij ook al een hele hoop ervaring. Het probleem van Cillessen is dat hij al jaren geen eerste keuze is geweest bij zijn club. Op drie jaar tijd bij Barcelona speelde hij slechts 32 wedstrijden en dit seizoen stond hij bij Valencia ook slechts vijf keer onder de lat. Maarten Stekelenburg is de derde doelman, maar hij is ondertussen al 38 jaar oud. Een jonge, frisse doelman zoeken wordt dus cruciaal in het opbouwen van een nieuw succesvol Oranje.

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments