De openingsdag van de kwalificaties voor het WK 2022 bracht meteen enkele verrassingen met zich mee. De grootste was ongetwijfeld de nederlaag van in . kende in Istanboel een avond om snel te vergeten en ging met 4-2 onderuit. Maar meer dan over de eigen ondermaatse prestatie leek er bij de spelers onvrede te heersen over een andere zaak.

Er werd na de match immers vooral geklaagd over de arbitrage. Nederland claimde bij 0-0 een strafschop voor handspel en dacht vlak voor rust een kopbal van Matthijs de Ligt over de doellijn te zien gaan, maar duidelijk was dat niet te zien en de scheidsrechter gaf ook geen doelpunt. Daardoor deden ze bij Oranje massaal hun beklag over het ontbreken van een VAR of doellijntechnologie.

“Vreemd dat er op het niveau van de WK-kwalificatie en in de tijd waarin we leven geen VAR aanwezig was”, haalde Daley Blind uit bij VI. “En al helemaal dat de doellijntechnologie ontbreekt. Als je in de stadions de gelegenheid hebt om het goed te doen, waarom zou je het dan nalaten? In de Eredivisie hebben ook niet alle clubs doellijntechnologie of de juiste camera's voor de VAR.”


VIAVoetbalnieuws.be
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments