De duurste uitgaande transfer ooit van luistert nog altijd naar de naam Wesley Moraes. Blauw-Zwart wist de spits in de zomer van 2019 voor maar liefst 25 miljoen euro te verpatsen aan Aston Villa. Een overweldigend succes werd die transfer voorlopig echter niet.

Wesley kwam vorig seizoen tot zes goals en één assist in 22 wedstrijden, alvorens op 1 januari 2020 een zware knieblessure op te lopen. Van die blessure is hij nog altijd niet hersteld en dus kwam hij sindsdien niet meer in actie, maar bij Aston Villa zouden ze al genoeg gezien hebben. Volgens Football Insider mag de 24-jarige Braziliaan komende zomer immers andere oorden opzoeken. Zijn coach Dean Smith zou niet overtuigd zijn van zijn kunnen en telde intussen al 30 miljoen neer voor Ollie Watkins, die het prima doet en zelfs een selectie voor de Engelse nationale ploeg versierde. Wesley zou daarom mogen vertrekken, al dreigt het nummer 10 in de na anderhalf jaar inactiviteit een stevig verlies te gaan maken op de eenmalig international. Allicht zal hij daarom volgend seizoen eerst verhuurd worden.

UPDATE 25/03

De berichtgevingen over Wesley zijn nakend vertrek uit Villa Park, waar hij nog vastligt tot medio 2024, lijken momenteel toch nog wat voorbarig. Al ziet het er inderdaad naar uit dat de stevige spits nog maar vrij weinig krediet geniet. Birmingham Mail stelt echter dat hij tijdens de interlandbreak volop de kans zal krijgen om Smith alsnog op andere gedachten te brengen. Vrijdag mag de voormalige recordaankoop immers opdraven in een oefenwedstrijd die speciaal werd ingelast om te bekijken welke rol hij de komende weken eventueel nog kan vervullen. Het geloof in Wesley om opnieuw op niveau te geraken na zijn langdurig blessureleed, lijkt dus toch nog niet helemaal verdwenen te zijn.

Voor enkele andere oude bekenden in Birmingham had het medium dan weer minder goed nieuws. Zo wordt Björn Engels allicht een van de spelers die geld in het laatje moet brengen. De 26-jarige verdediger, eveneens ex-Club Brugge en nog drie jaar onder contract, stond bij zijn aankomst in Villa Park nog dicht bij de Rode Duivels maar kwam nu al meer dan een jaar niet aan spelen toe. Verder bereikten de Engelsen met Fenerbahçe reeds een akkoord over de definitieve overname van Ally Samatta (ex-Genk), en mag ook Lovre Kalinic (ex-AA Gent) beschikken. Van een Belgische kolonie lijkt zo straks geen sprake meer, met enkel Marvelous Nakamba (ex-Club) en Trezeguet (ex-Anderlecht) die overblijven.


VIAVoetbalnieuws.be
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments