Roberto Martinez moest tegen Tsjechië op zoek naar nieuwe flanken, want Yannick Carrasco is opnieuw geblesseerd en Thorgan Hazard en Thomas Meunier mochten door de Duitse coronaregels niet mee afreizen naar Praag. Daardoor komt zoals verwacht Timothy Castagne in de basis, maar Martinez koos verrassend ook voor .

Die keuze werd niet meteen positief onthaald door fans en ook analisten uitten hun twijfels. Chadli heeft immers al twee maanden geen wedstrijd meer gespeeld bij Basaksehir en met Foket en Saelemaekers beschikt de bondscoach over alternatieven die wél elke week aan de bak komen. De bondscoach had echter een uitleg klaar voor zijn keuze.

Bij VTM gaf hij aan dat Chadli de voorkeur kreeg omdat hij meer ervaring kan voorleggen dan de twee bovengenoemde alternatieven. Martinez benadrukte ook dat Chadli altijd zeer constant gepresteerd heeft bij de nationale ploeg en dat hij bovendien fit is. Ondanks dat hij bij zijn club amper speelde, heeft hij de voorbije twee maanden immers wel gewoon getraind. Martinez wou dan ook voor continuïteit kiezen door met Saelemaekers of Foket geen relatief nieuwe naam voor de leeuwen te gooien.


VIAVoetbalnieuws.be
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments