De wintermercato mag dan wel voorbij zijn, er raakt wel nog heel wat informatie bekend over de transfers die in januari plaatsvonden. Daarnaast beginnen een aantal clubs zich ook al voor te bereiden op de zomer. Al dat transfernieuws bundelt VoetbalNieuws dagelijks om 12u in het TRANSFERUURTJE.

JUPILER PRO LEAGUE
Noa Lang kent een uitstekend eerste seizoen bij en speelt zich nu ook in de kijker bij Jong . De kans bestaat dan ook dat hij snel weer vertrekt op Jan Breydel. In een uitgebreid interview met Algemeen Dagblad werd hij alvast aan de tand gevoeld over een eventuele transfer. Zoals hij eerder al vermeldde, houdt Lang alle opties open. Zelfs een vertrek tijdens de komende zomermercato sluit hij niet op voorhand uit. Maar momenteel blijft zijn focus op Club Brugge liggen. “Ik weet niet hoe mijn toekomst eruit zal zien. Daarom roep ik nu ook niet dat ik zeker blijf. Er kan van alles gebeuren“, klinkt het.

Antwerp FC wil steeds hoger inzetten op de eigen jeugd en voegt nu ook de daad bij het woord. Via de officiële kanalen maakte het stamnummer één namelijk bekend dat Koby Van Acker zijn eerste profcontract tekende op de Bosuil. De 18-jarige linkspoot, die zowel achterin als op het middenveld uit de voeten kan en dus over een handig profiel beschikt, komt momenteel nog uit voor de U21.

Anderlecht had zijn zinnen gezet op Mykola Kukharevych. De 19-jarige spits leek enkele maanden geleden stevig op weg naar RSCA, maar de deal sprong in januari uiteindelijk af. Nu mag RSC de rijzige spits definitief vergeten. Volgens het medium Zorya Londonsk ruilt hij na het seizoen Rukh Lviv immers in voor Troyes, momenteel leider in de Ligue 2. Jonkie Bram Van Laere verlaat RSCA dan weer voor Lokeren-Temse.

BUITENLAND
Tottenham Hotspur heeft volgens The Daily Mail een shortlist met meerdere doelmannen opgesteld. Koen Casteels is er daar één van. De 28-jarige Rode Duivel is al jaren een sterkhouder bij Wolfsburg en lijkt alvast klaar voor een stap hogerop. De Londense club houdt verder ook de verrichtingen van Lille-keeper Mike Maignan en Nick Pope van Burnley in de gaten.

Erling Haaland wordt nadrukkelijk gelinkt aan een zomerse toptransfer. ESPN is echter categoriek: de afkoopsom van Haaland gaat pas in 2022 in en dus zullen geïnteresseerde clubs komende zomer op tafel moeten leggen wat Borussia Dortmund eist. De Duitsers zouden daarom een te nemen of te laten prijskaartje van 180 miljoen euro aan Haaland gehangen hebben, in de hoop zo de lonkende grootmachten af te schrikken

De huidige verbintenis van Paulo Dybala loopt medio 2022 af. wil de Argentijn (27) niet transfervrij laten gaan, waardoor een zomers vertrek onvermijdelijk lijkt indien een doorbraak aan de onderhandelingstafel uitblijft. De Italiaanse topclub is de opties momenteel aan het bestuderen, zo weet AS. De Italianen realiseren zich dat het lastig gaat worden om de hoofdprijs te pakken in deze tijd, waardoor ook een ruildeal bespreekbaar is.

In de neemt de belangstelling voor Arnaut Danjuma (ex-Club Brugge) alsmaar toe. Zo meldt The Sun nu dat ook West Ham United, momenteel knap vijfde in de stand, zich bij Bournemouth heeft gemeld. Wie weet zit er dus zelfs een toptransfer in voor de tweevoudig international van Oranje.

Jesus Corona schittert tegenwoordig bij FC Porto. De Mexicaan, die door de omstandigheden zijn bijnaam 'Tecatito' op zijn shirt heeft laten zetten, doet het zo goed dat Chelsea serieuze interesse in hem heeft, weet onder meer ESPN te melden. De Londenaren hebben naar verluidt een kleine 30 miljoen euro voor hem klaarliggen. Daarnaast zou CFC ook een extra spits willen.

Volgens de Spaanse krant Marca heeft het vizier gericht op Fabio Blanco, een 17-jarige winger van Valencia. De beloftevolle Blanco wordt in Spanje alvast de de 'nieuwe Ferran Torres' genoemd, de 21-jarige die voor uitkomt. Blanco is één van de meest veelbelovende talenten van Valencia.


VIAVoetbalnieuws.be
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments