Op zijn 25ste lijkt Jason Denayer tot volle wasdom gekomen te zijn, nadat zijn carrière een hobbelige start kende. Hij kon niet doorbreken bij en vloog van de ene uitleenbeurt naar de andere, met wisselend succes bij Celtic, (2x) en Sunderland. Sinds zijn transfer naar Olympique Lyon in 2018 heeft Denayer echter stabiliteit gevonden.

Het liet de verdediger ook toe om terug te keren bij de Rode Duivels, waar hij na die dramatische kwartfinale tegen Wales op het EK 2016 twee jaar lang uit beeld verdwenen was. De voorbije maanden solliciteerde Denayer door het pensioen van Kompany en de afwezigheid van Vermaelen alsmaar meer naar een basisplaats en zeker na het EK kan hij definitief vertrokken zijn als titularis.

Maar dat stelt Denayer komende zomer wel voor een dilemma op clubniveau, zo oppert Sport/Voetbalmagazine. Hij ziet zijn contract bij Lyon immers in 2022 aflopen, waardoor hij straks zal moeten kiezen: ofwel bijtekenen bij Lyon, ofwel zijn zinnen zetten op een transfer. De voorbije jaren speelde Denayer zich immers in de kijker bij enkele topclubs en een transfer zou zijn status bij de nationale ploeg kunnen doen groeien.


VIAVoetbalnieuws.be
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments