speelt dinsdagavond thuis tegen Wit-Rusland. In dat land speelt welgeteld één Belg: Leopold Njengo (26), die nij KRC Genk ooit trainde met onder meer Thibaut Courtois en Kevin De Bruyne.

Njengo stond op het randje van een doorbraak bij KRC Genk. “Op mijn zestiende ben ik bij de A-kern gehaald door Franky Vercauteren en mocht ik trainen met Thibaut Courtois en Kevin De Bruyne. Kevin is iets ouder dan ik, maar ik ben wel van dezelfde generatie als Leandro Trossard. We speelden allebei op dezelfde positie en uiteindelijk heeft , die trainer van de A-ploeg was geworden, hem boven mij verkozen”, vertelt Njengo bij Het Nieuwsblad.

Het werd het begin van een lange zwerftocht, waarin onder meer Dessel Sport, OH Leuven, KSK Heist en Visé en Royal Capellen aan bod kwamen. Bij die laatste club ligt het seizoen natuurlijk stil door de coronacrisis. De oplossing bleek in Wit-Rusland te liggen, waar hij nu een profcontract heeft bij Slavia Mozir. Hij verdient er slechts 1.500 euro per maand.
“Ik besef dat dit niet de meest evidente optie is, maar met mijn talent zou ik het mezelf niet vergeven als ik niet blijf vechten voor een carrière als profvoetballer”, benadrukt Njengo. “Of ik na dit seizoen terugkeer naar België? Alleszins niet voor een ploeg in Eerste Nationale. Dan probeer ik me hier liever in de kijker te spelen bij een topclub, waar ik meer kan verdienen. Misschien kunnen mijn vrouw en zoontje dan naar hier komen.”


VIAVoetbalprimeur.be
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments